KURKUMA A HÁT FÁJDALMÁRA

Akurkuma szintén fontos eleme a mesterbalzsamnak, ami azért is érdekes, mert ezt an növényt általában fűszernövényként és nem gyógynövényként ismerjük. Azonban a kurkumát Ázsiában már évszázadok óta használják a különféle betegségek kezelésére, így a mesterbalzsamban megbújva is sokféle előnyt nyújt a szervezetünk számára: a kurkuma képes kezelni a rákos problémákat, a szívbetegségeket, illetve a derék- és a hátfájást is enyhíti.

Kurkuma a hát fájdalmára

KEZELÉS

Tudni kell, hogy a derekunk viseli a legtöbb testsúlyt, éppen ezért könnyen sebezhető: különböző sérülések és fájdalmak akadályozhatják a megfelelő működését. A derék fájdalma átterjedhet a hát alsó részére, ami állandósulhat, illetve elő-előbukkanhat a mozgás, a hirtelen megerőltetés hatására. A derékfájás néha saját maga megoldódik idővel, azonban a mesterbalzsammal fel lehet gyorsítani ezt a folyamatot, illetve e krém segítségével meg lehet előzni a kiújulást is. A hátfájdalom kezelésére persze nemcsak a mesterbalzsam kiváló, hiszen több megoldás is a rendelkezésre áll, például a kiropraktika, az akupunktúra, a testmozgás, és az olyan kiegészítők, mint a kurkuma.
 

HATÉKONYSÁG

A mesterbalzsamban a kurkuma elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt hasznos, mivel így képes gyorsan enyhíteni a hátfájdalmakat. A kurkumin, a kurkuma hatóanyaga igen erős gyulladáscsökkentő komponens, amit már több kutatás is megerősített. Az előzetes kutatások arra is rávilágítottak, hogy a kurkumin az olyan esetekben is képes csökkenteni a gyulladásokat, mint az osteoarthritis.
 

MEGFONTOLÁSOK

A kurkuma általánosan biztonságosnak elismert, azonban fontos figyelni arra, hogy ha nem a mesterbalzsamban, hanem tisztán használjuk, akkor a túl nagy dózis okozhat hányingert vagy hasmenést, illetve esetenként allergiás reakciókat is. A kurkuma orális használatát ezenfelül kerülni kell az epehólyag rendellenességek során is. Terhesség és szoptatás alatt sem ajánlott az orális fogyasztása.

Hillvital gyógyfüvesMesterbalzsam 250ml

-11% Hillvital gyógyfüves Mesterbalzsam 250ml

A Gyógyfüves Mesterbalzsam 12 gyógynövény kivonatát és hatóanyagát tartalmazza. Magyar Termék Nagydíj 2014 nyertes terméket!

Ár: 5790 Ft
6480 Ft
Megnézem

Dr. Herz Mesterbalzsam +Glükozamin 250ml

-12% Dr. Herz Mesterbalzsam + Glükozamin 250ml

A készítmény széles körben használható, például a vadgesztenye összetevőnek köszönhetően, amit visszeres gyulladt bőrfelületre alkalmazhatunk, amely visszahúzza az ereket és elmulasztja a visszeres problémákat.

Ár: 2890 Ft
3270 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!