ALOE VERA ÉS A MESTERBALZSAM

A mesterbalzsamban igen nagy koncentrációban találunk többek között aloe verát, amiről tudjuk, hogy egyre szélesebb körben használják. A National Center for Supplements and Alternative Medicine szerint az aloe vera kiválóan képes enyhíteni a reumát és az egyéb ízületi fájdalmakat, éppen ezért igen fontos összetevője a mesterbalzsamnak.

Aloe vera és a mesterbalzsam

A RHEUMATOID ARTHRITISRŐL

A rheumatoid arthritis vagy RA egy olyan krónikus betegség, ami a hivatalos orvostudományi álláspont szerint nem gyógyítható. Ez egy autoimmun betegség, amely során az immunrendszer megtámadja a synoviumot, az ízületek vékony hártyáját. A rheumatoid arthritis ezzel együtt egy szmmetrikus betegség is, mivel a test mindkét oldalára egyaránt hatással van. Például ha a reuma az egyik vállunkat érinti, akkor valószínű, hogy átterjed a fájdalom a másik vállunkra is. Azonban a mesterbalzsammal a reuma okozta fájdalmakat nagyszerűen lehet enyhíteni, többek között aloe vera tartalma miatt. A mesterbalzsammal enyhíthető a reuma okozta gyulladás, a csökkent mozgástartomány, illetve a különböző szúró és nyomó fájdalmak is. A mesterbalzsamban található aloe vera képes az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorolni, aminek köszönhetően a betegség progressziója is lelassul.
 

A MESTERBALZSAM EGYIK FONTOS HATÓANYAGÁRÓL, AZ ALOE VERÁRÓL

Az Aloe vera tulajdonképpen egy kaktuszféle, amely gélt, letexet termel, melynek gyógyhatását köszönheti. Az Aloe verát külsődlegesen is lehet használni a bőrön, illetve szájon át is szedhető, ha szükséges. Orálisan az aloe vera képes csökkenteni a vércukorszintet, ezenfelül hashajtóként is jól használható.
 

KUTATÁSOK

Az aloe verával kapcsolatos kutatások az utóbbi években meglehetősen megszaporodtak. Egy kutatás megállapította például, hogy az aloe vera igen erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír. Más kísérletek pedig alátámasztották, hogy ennek köszönhetően az aloe vera hatékonyan csökkentheti a gyulladásokat és az ízületi fájdalmakat, így kutatásokkal is alá lett támasztva, hogy a mesterbalzsam az aloe verának köszönhetően is igen hatékonyan működik.

Hillvital gyógyfüvesMesterbalzsam 250ml

-20% Hillvital gyógyfüves Mesterbalzsam 250ml

A Gyógyfüves Mesterbalzsam 12 gyógynövény kivonatát és hatóanyagát tartalmazza. Magyar Termék Nagydíj 2014 nyertes terméket!

Ár: 5190 Ft
6480 Ft
Megnézem

Dr. Herz Mesterbalzsam +Glükozamin 250ml

-12% Dr. Herz Mesterbalzsam + Glükozamin 250ml

A készítmény széles körben használható, például a vadgesztenye összetevőnek köszönhetően, amit visszeres gyulladt bőrfelületre alkalmazhatunk, amely visszahúzza az ereket és elmulasztja a visszeres problémákat.

Ár: 2890 Ft
3270 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!