ROZMARING A GYULLADÁSOKRA, A FÁJDALMAKRA

Amesterbalzsam gyógynövényei közül a legmagasabb antioxidáns koncentrációval bíró a rozmaring, ami ennek köszönhetően igen hatékonyan képes enyhíteni a gyulladások okozta fájdalmakat. Az antioxidánsok ugyanis segíthetnek csökkenteni a gyulladással járó betegségek, mint például az ízületi gyulladás tüneteit. A kutatások is azt mutatják, hogy a mesterbalzsam eme összetevője igen hatékonyan segíthet a gyulladások és az ízületi gyulladás megelőzésében és kezelésében is. Persze fontos, hogy mielőtt nagy dózisban kezdenénk el használni a krémet vagy akár csak a rozmaringot önmagában, mindig kérdezzük meg orvosunkat.

Rozmaring a gyulladásokra, a fájdalmakra

A ROZMARING AZ ARTHRITIS KEZELÉSÉRE

2003-ban egy tanulmány a Journal of Rheumatology folyóiratban arról számolt be, hogy a rozmaringsav gátolja az ízületi fájdalmakat az egerekben. A rozmaringsav egy olyan fitokemikália, ami persze nemcsak a rozmaringvan vn jelen, hanem más gyógynövényekben is. A tudósok feltételezik, hogy a mesterbalzsamban található rozmaringsav igen hatékonyan enyhíti a rheumatoid arthritis és az egyszerű hát- és derékfájás tüneteit is, bár további kutatásokra van még szükség ennek alátámasztására. Németországban a rozmaringot már jóváhagyták, mint az arthritis gyógyszere, ott hatékonyságához kétség nem fér.
 

ROZMARING MINT GYULLADÁSCSÖKKENTŐ SZER

Egy 2001-es tanulmány kimutatta, hogy a mesterbalzsam eme értékes összetevője képes megszüntetni a gyulladásokat kiváltó immunválaszokat is. Egy másik tanulmány rámutatott arra, hogy a rozmaringsv csökkentheti a szezonális allergiás tüneteket a felnőtteknél. Az tehát bionyos, hogy mindenféle gyulladásos választ elnyom a rozmaring, ezért is lesz értékes összetevője a mesterbalzsamnak.
 

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Ha úgy döntünk, hogy rendszeresen kezdjük el használni a rozmaringot önmagában vagy a mesterbalzsam összetevőjeként, akkor néhány mellékhatással számolni kell. A túl sok rozmaring izomgörcsöket, hányást, eszméletvesztést okozhat, illetve a tüdőben a folyadék felhalmozódásához vezethet. A rozmaringot érdemes kerülni magas vérnyomás vagy emésztési zavar esetében.

Mesterbalzsam itt!

Hillvital gyógyfüvesMesterbalzsam 250ml

Hillvital gyógyfüves Mesterbalzsam 250ml

12-féle gyógynövénnyel - az ekcéma, a pikkelysömör és visszeres gyulladások kezelésére.

Ár: 6150 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!