Mesterbalzsam rendelése

A MENTOL HATÁSA A MESTERBALZSAMBAN

Amesterbalzsamban mentolos alapanyagok is találhatóak (menthol, menta és eukaliptusz), amelyek a bőrbe masszírozva képesek enyhíteni az enyhe vagy középsúlyos fájdalmakat, amelyeket az arthritis, a bursitis, az ínygyulladás, az izomhúzódások vagy ficaom, a hátfájások, a véraláfutások, a görcsök stb. válthatnak ki.

A mentol hatása a mesterbalzsamban

A Drgus.com jelentése szerint a mentolos mesterbalzsam természetes fájdalomcsillapító vegyületeket tartalmaz, amelyek képesek stimulálni a bőr bizonyos receptorait, ezáltal ellazítják a feszült és fájdalmat részeket. Ezek a receptorok ugyanis ilyen esetben nem közvetítik a fájdalmat az agy felé, így a fájdalom érzet nem alakul ki. A beteg a lokális mentolos krémmel megszünteti tehát a tüneteket.
 

LEHŰLÉS

A kutatók megállapították, hogy a mentol egy hideg érzést eredményez, mivel serkenti a hideg receptorok működését az emberi bőrben. A mentol gátolja a kalcium felszívódását az idegekben, ami kellemes hűsítő érzést biztosít. E hatásnak köszönhetően a mesterbalzsam igen hatékony fájdalomcsillapító hatással bír, meg lehet szüntetni vele az égő, lüktető és a sajgó fájdalmakat is. A mentolt egyébként jól lehet keverni más lokális készítményekkel a fájdalom csillapítása érdekében.
 

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A mesterbalzsamban a mentol enyhíti a csont- és izomrendszeri megbetegedések okozta kisebb fájdalmakat is. Ez a krém enyhíti a fájdalmat, mivel megváltoztatja a szenzoros idegi jeleket, amelyek továbbítanák a fájdalmat az agyba. A mentolos mesterbalzsamot a bőrbe dörzsölve az ízületi fájdalmat is enyhíteni lehet vagy ideiglenesen meg lehet szüntetni. A mentolos mesterbalzsam ráadásul vény nélkül kapható és naponta annyiszor használhatjuk, amennyiszer csak szükséges.
 

BŐRIRRITÁCIÓ

Ritkán a mentol irritálhatja a bőrt, ha helyileg alkalmazzuk. A Drugs.com kimondja, hogy ez a mellékhatás ritka, azonban ha bőrpír jelentkezik a kezelés után, akkor érdemes szappannal és vízzel eltávolítani a krémet.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!